Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mancini wil wel bondscoach van Italië worden

ROME (ANP) - Carlo Ancelotti bedankte opnieuw voor de eer, maar Roberto Mancini wil wel bondscoach van Italië worden. De huidige trainer van de Russische club Zenit Sint-Petersburg heeft al een gesprek achter de rug met de Italiaanse bond. ,,Er is nog niets beslist, maar Roberto heeft gezegd dat hij graag wil'', zei interim-voorzitter Roberto Fabbricini van de FIGC.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Volgens Fabbricini gaan de gesprekken verder na 13 mei, als de competitie in Rusland is afgelopen. Met nog twee wedstrijden te gaan, heeft Mancini (53) met Zenit geen kans meer op het kampioenschap.

De Italiaanse bond zoekt al maandenlang naar een opvolger voor de ontslagen Giampiero Ventura, die moest vertrekken nadat de 'Azzurri' kwalificatie voor het WK waren misgelopen. De FIGC klopte twee keer aan bij Ancelotti, maar twee keer wees hij het aanbod af. Luigi Di Biagio fungeert als interim-coach van de nationale ploeg. De Italianen willen dat er een nieuwe bondscoach op de bank zit tijdens de oefeninterland op 4 juni tegen het Nederlands elftal.