Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dirk Kuyt haalt uit naar Giovanni van Bronckhorst

Dirk Kuyt brengt vandaag zijn boek uit ‘Het geloof in succes’. In de publicatie blikt de voetballer terug op het kampioensjaar van Feyenoord. Daar is de club niet zo blij mee.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Kuyt

Tegenwoordig hoor je er niet meer bij als je geen eigen boek hebt. Om de concurrentie in het boekenoerwoud aan te kunnen moet je daarom ook zoveel mogelijk smeuïge details geven. Daar doet Dirk Kuyt vrolijk aan mee en daar is Feyenoord niet zo blij mee. De speler en de club hebben beiden een eigen lezing over de gebeurtenissen die tijdens het kampioensjaar van Feyenoord plaatsvonden.

Van Bronckhorst

In het boek komt onder andere een conflict naar voren tussen Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst en Kuyt. Zo zegt de voetballer dat het bij de club net ‘een speeltuin leek’ en gingen de voetballers 'rollebollend' door de kleedkamer, blijkt uit berichtgeving van het AD, dat het boek al heeft mogen inzien. Bovendien was de speler woest op de trainer. Hij vond dat hij niet respectvol werd behandeld, terwijl hij zichzelf wel zag als de belangrijkste speler. Zo mocht hij geen peptalk houden tijdens de verloren kampioenswedstrijd tegen Excelsior.

Feyenoord

Feyenoord is verbaasd over de uitspraken van Kuyt. De club neemt dan ook afstand van het boek. Zij zeggen dat het niet de waarheid is, maar juist de herinneringen van de voetballer zijn. Helaas weten we nog niet wat de lezing van Van Bronckhorst is over de memoires van Kuyt.