Advocaat familie maakt gehakt verklaringen P.

UTRECHT (ANP) - De advocaat van de familie Faber heeft in de rechtbank in Utrecht gehakt gemaakt van de verklaring van Michael P., de man die terechtstaat voor het doden, verkrachten en ontvoeren van de jonge vrouw vorig jaar. Advocaat Ruth Jager en de familie hebben de dossiers bestudeerd en geven aan de hand daarvan vele voorbeelden van de leugens die P. volgens hen heeft verteld.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

,,De familie gelooft de verdachte niet. Ze geloven er niets van", aldus Jager. Als voorbeeld noemt ze de sieraden van Faber. Haar oorbellen en kettinkje, een cadeautje voor haar achttiende verjaardag van haar vader, zijn nergens te vinden. De verdachte verklaarde dat hij ,,echt geen idee" heeft waar deze zijn, hij heeft ze niet gezien. Op de selfie die Faber kort voor haar verdwijning afgelopen september maakte, zijn de sieraden nog te zien.

Ook verklaarde P. dat hij Anne één keer heeft geslagen. Op het forensisch rapport zijn tientallen bloeduitstortingen te zien, die allemaal bij leven zijn ontstaan.

,,Hoe kan deze verdachte dat blijven ontkennen?", vroeg de advocaat zich af. Ze spreekt van een ,,manipulatieve geest".

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f01b9999ab85', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws