Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Comcast overtreft Disney met miljardenbod Fox

PHILADELPHIA (ANP/BLOOMBERG) - Comcast probeert de filmstudio en andere onderdelen van 21st Century Fox voor de neus van Disney weg te kapen. De Amerikaanse kabelreus heeft nu een officieel bod uitgebracht, ter waarde van 65 miljard dollar. Dat is flink meer dan de overnamesom van 52 miljard dollar waarover Disney eerder al een akkoord bereikte met Fox.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De stap hing al een tijdje in de lucht. Het was eigenlijk alleen nog wachten op een uitspraak van de rechter over een andere grote media- en entertainmentdeal, waarmee 85 miljard dollar gemoeid is. Comcast wilde namelijk alleen met een nieuwe bod komen op Fox als telecomgigant AT&T groen licht zou krijgen om mediabedrijf Time Warner in te lijven. Dat gebeurde dinsdag, waardoor Comcast het tijd vond om zelf dan ook met nieuws naar buiten te komen.

De inmenging van Comcast is een tegenvaller voor Disney. Die hoopte met de inlijving van de Fox-onderdelen onder meer de controle te krijgen over de filmstudio's waar titels als Avatar en X-men op de plank liggen. Ook succesvolle televisieproducties als The Simpsons en Family Guy zouden zo in de portefeuille van Disney komen. Nu is het nog maar de vraag of dat allemaal gaat lukken.