doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Rechtszaak om 8 eurocent

Een Haarlemse rechter heeft zich afgelopen week gebogen over een vordering van 8 eurocent. Er vond zelfs een rechtbankzitting voor plaats.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Website

Mevrouw Timmermans heeft een eigen website die in de lucht wordt gehouden door internetbedrijf Mijndomein. Mevrouw Timmermans krijgt hiervoor een rekening van 9 euro, maar deze rekening betaalt zij pas enkele maanden later. Dit is echter te laat. Mijndomein heeft inmiddels gerechtsdeurwaarder LAVG ingeschakeld, die mevrouw Timmermans dagvaardt. Hierdoor stond ze vorige week voor de rechter. 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Rente

Rechter Carla van Oosten geeft aan dat gerechtelijke procedures niet bedoeld zijn voor de inning van zeer geringe bedragen. Ze schrapt de in rekening gebrachte incassokosten, omdat deze niet in verhouding staan tot de inmiddels betaalde rekening van 9 euro. De rechter gaat over tot veroordeling van mevrouw Timmermans, tot een betaling van 8 eurocent rente aan Mijndomein. 

Verdienmodel

Rob de Haan van Verkoopjevordering.nl werkt dagelijks met het opeisen van openstaande rekeningen en heeft commentaar op de rechtszaak. “Nog los van de vraag of het commercieel gezien handig is om tegen je eigen klanten voor zo’n absurd bedrag te procederen, zet je hiermee ook het hele rechtssysteem voor schut. Het lijkt er hier meer op dat het vorderen van de incassokosten een verdienmodel op zich zijn geworden.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws