Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruim 2 miljoen kijkers voor Spanje-Portugal

HILVERSUM (ANP) - De wedstrijd Portugal-Spanje in de eerste ronde van het WK voetbal is vrijdagavond in Nederland gevolgd door ruim 2 miljoen kijkers (2.019.000). De wedstrijd, waarin Cristiano Ronaldo drie keer scoorde voor de Portugezen, eindigde in een 3-3-gelijkspel. Naar Marokko-Iran keken eerder op de avond een miljoen mensen minder (1.063.000). Door een eigen doelpunt in blessuretijd verloren de Marokkanen met 0-1.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Ook al doet Oranje niet mee aan het WK, Nederland lijkt toch warm te lopen voor het toernooi. In de daglijst van de Stichting KijkOnderzoek (SKO) staat Portugal-Spanje op de eerste plaats, Marokko-Iran op de derde plek en Studio Rusland ertussenin op twee (1.088.000 kijkers). Naar de voorbeschouwing, eveneens op NPO 1, keken 510.000 mensen. RTL 4 trok met VI Oranje blijft thuis 614.000 tv-kijkers.

De openingsceremonie van het WK voetbal met popzanger Robbie Williams en operazangeres Aida Garifoellina en de openingswedstrijd (Rusland-Saudi-Arabië 5-0) zijn donderdag gezien door een miljoen Nederlandse tv-kijkers.