Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pan-Europese politieke partij naar Nederland

UTRECHT (ANP) - Volt, de naar eigen zeggen eerste pan-Europese politieke partij, lanceert binnenkort haar officiële Nederlandse tak. Dat is dan ook het startschot voor de verkiezingscampagne voor het Europese parlement, die de partij minstens 25 zetels moet opleveren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De partij, ontstaan in 2017, is al actief in alle 28 lidstaten en is een officiële partij in Bulgarije, België, Duitsland en Spanje. Binnenkort volgen ook Italië en Frankrijk. De progressieve partij ziet dat landen ,,steeds meer op zichzelf zijn gericht", zegt partijvoorzitter Reinier van Lanschot (28) van Volt Nederland. ,,De lidstaten komen eigenlijk alleen voor zichzelf op en dat is niet meer de beste manier om de problemen in Europa op te lossen. Zelfs Europarlementariërs vertegenwoordigen een land. Terwijl de inwoners juist veel meer hebben aan samenwerking en een gedeelde visie."

,,We willen mensen weer enthousiast maken voor Europa. Mensen denken vaak dat het ver van hun bed is, maar dat bed is dan wel gemaakt door Ikea. Dus zo Europees zijn we."

In ons land hoopt Volt (,,Wij brengen nieuwe energie in Europa") op tegen de 10.000 leden. De lancering is op 23 juni in Utrecht. De verkiezingen voor het Europese parlement zijn volgend jaar.