doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

‘Honderden kinderen worden in kooien vastgehouden bij Amerikaanse grens’

Jonge kinderen van migranten in de VS worden gescheiden van hun ouders als ze illegaal de Amerikaanse grens oversteken. Sommige bekenden vergelijken de nieuwe werkwijze van Trump met die van de Nazi’s.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Immigratie

Een van de kernpunten in de verkiezingsstrijd van Donald Trump was om illegale immigratie naar de Verenigde Staten kei hard aan te pakken. De president voegt nu daad bij het woord en dat kan niet iedereen waarderen. De Verenigde Staten scheiden nu de kinderen van hun ouders en volgens verschillende journalisten worden zij in kooien opgesloten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Kooien

Fotografen die toegang houden tot de gebouwen waar de kinderen verbleven zagen hoe ze daar zonder hun ouders apart worden vastgehouden. In de ruimtes blijft het licht 24 uur per dag aan en moeten ze gebruik maken van mobiele toiletten. Er zijn geen boeken of speelgoed voor de kinderen en ze moeten zich warmhouden met folie.

Geruchten

Volgens rondgaande verhalen ter plekke werden de kinderen bij hun ouders weggehaald op een verschrikkelijke manier. Er werd gezegd dat de kinderen naar een bad werden gebracht, om vervolgens niet meer terug te keren bij hun ouders. De vaders en moeders weten dan ook niet waar hun kind verblijft.

Walging

Politieke en mensenrechtenorganisaties spreken hun walging uit over wat er gaande is in de Verenigde Staten op dit moment. Zelfs presidentsvrouw Melania Trump liet weten het moeilijk te vinden wat er nu aan de hand is in de VS. Volgens haar woordvoerster vindt ze het verschrikkelijk dat ouders en kinderen gescheiden worden, maar moeten beide kanten samenkomen om een succesvolle migratie te bewerkstelligen. Oud-presidentsvrouw Laura Bush vergelijkt de verblijven van kinderen zelfs met de krijgsgevangenenkampen in de Tweede Wereldoorlog. Republikeins congreslid Peter Welch tweette na een bezoek aan de opvangplaats: “Ik zag kooien vol kinderen zonder begeleiding. Ze zaten op metalen banken en keken zonder iets te zeggen recht vooruit.” 

Concentratiekamp

Oud-CIA directeur Michael Hayden vergelijkt het met de  concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog: “Andere overheden hebben ook moeders en kinderen van elkaar gescheiden.” Daarbij plaatste hij een foto van het concentratiekamp Birkenau.

 Foto’s van de kooien zijn hier te zien.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws