doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Henk Kuipers stopt bij No Surrender

Ook andere leden van de MC in Noord-Nederland stappen in navolging van Captain Henk uit de club, bij elkaar een man of veertig.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62c5a8422f6af img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5a8422f6af img{#fig-62c5a8422f6af img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c5a8422f6af img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5a8422f6af img{#fig-62c5a8422f6af img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c5a8422f6af img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5a8422f6af img{#fig-62c5a8422f6af img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c5a8422f6af img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5a8422f6af img{#fig-62c5a8422f6af img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het gerucht hing al een poosje in de lucht. Na een dag waarin leden van No Surrender nog koortsachtig met elkaar in overleg zijn geweest, bevestigt advocaat Roy van der Wal deze avond het feit dat 'World Captain' Henk Kuipers (54) zijn taken neer legt bij No Surrender MC. De strafzaak waarin hij verwikkeld is maken het leven als clubkapitein onmogelijk. Met hem stapt ook een grote groep mensen - een man of veertig - uit de organisatie. Het gaat ondermeer om de chapters van No Surrender uit Emmen, Assen en Zwolle. Daarmee is No Surrender in Noord Nederland nauwelijks nog aanwezig.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Artikel 140

Kuipers zit sinds vorig jaar december vast in een strafzaak waarbij hij wordt aangeklaagd voor artikel 140, lidmaatschap van een criminele organisatie. Daarnaast vervolgt justitie hem voor afpersing, mishandeling en bedreiging. Onlangs hoorde hij dat zijn voorarrest zal worden verlengd. Samen met hem zijn drie andere kopstukken van de club aangeklaagd. Zijn club, No Surrender, is een van de 'Outlaw Motorcycle Gangs' die justitie op de korrel heeft genomen. 

De inval bij het No Surrender-chapter in Emmen, begin 2017 vormde een markeringspunt in de jacht die justitie maakt op de 'Outlaw Motorcycle Club'.

Verklaring

Advocaat Roy van der Wal, die Kuipers bij staat in zijn strafzaak, liet vrijdagavond telefonisch weten dat zijn cliënt inderdaad uit de club stapt. Er zijn weken van wikken en wegen aan vooraf gegaan, de definitieve beslissing kwam afgelopen week toen vast kwam te staan dat Kuipers voorlopig niet vrij komt.

Van der Wal: "In 2014 heeft mijn cliënt zich aangesloten bij No Surrender MC. Nadat één van de oprichters de club heeft verlaten, is hij meer op de voorgrond getreden en was het één van zijn taken als World Captain om de pers te woord te staan. Inmiddels zijn er bijna 7 maanden verstreken sinds zijn aanhouding op 12 december 2017. Het is een illusie is om te veronderstellen dat een inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak binnen afzienbare tijd plaats zal vinden. Mijn cliënt ziet in dat het vanuit deze positie haast onmogelijk is om zijn functie van World Captain uit te kunnen oefenen. Daarom heeft hij besloten het clubbelang te laten prevaleren boven zijn eigen belang en de club per vandaag te verlaten. Dit is zeker geen eenvoudige keuze geweest en druist ook in tegen zijn rechtvaardigheidsgevoel."

"Mijn cliënt ziet in dat het vanuit deze positie haast onmogelijk is om zijn functie van World Captain uit te kunnen oefenen." 

Van der Wal benadrukt dat de pogingen om de vooroordelen omtrent No Surrender weg te nemen vooralsnog niet zullen worden gestaakt: "Het negatieve beeld dat wordt geschetst van No Surrender MC is en blijft cliënt een doorn in het oog. Volgens het openbaar ministerie moet de motorclub worden gezien als een criminele organisatie en heeft cliënt hier leiding aan gegeven. In de serie ‘Captain Henk’ richtte cliënt zich als World Captain op het wegnemen van vooroordelen over de club. Dit zal cliënt voortzetten, niet als World Captain of als lid van de motorclub, maar als verdachte in zijn strafzaak."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws