doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Rowan Atkinson op de bres voor Boris Johnson

LONDEN - Rowan Atkinson heeft het opgenomen voor Boris Johnson, die onder vuur ligt vanwege zijn opmerkingen over vrouwen die boerka's dragen. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken is op het matje geroepen door de Conservatieve Partij omdat hij zei dat vrouwen in boerka's eruit zien als 'brievenbussen' en 'bankovervallers'.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Atkinson kon de grap van Johnson echter wel waarderen. "Als een levenslange begunstigde van de vrijheid om grappen over religie te maken, vind ik dat de grap van Boris Johnson over de op brievenbussen gelijkende boerka's een behoorlijk goeie is", schreef hij in een brief aan de Times. "Alle grappen over religie kunnen aanstoot geven, dus het is zinloos om je ervoor te verontschuldigen."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De Mr. Bean-acteur pleitte eerder voor een 'recht om te beledigen' en zei in 2004 dat de voorgestelde religieuze haatwetten de 'creatieve denkers' de mond zouden snoeren. "De vrijheid van meningsuiting moet worden beschermd voor artiesten en entertainers, we mogen niet instemmen met een belemmering op het hekelen van religie en religieuze leiders."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws