Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Emmen debuteert met zege in eredivisie

DEN HAAG (ANP) - FC Emmen heeft de eerste wedstrijd ooit in de eredivisie bekroond met een zege. Het elftal van trainer Dick Lukkien, vorig seizoen enigszins verrassend gepromoveerd, won de uitwedstrijd bij ADO Den Haag: 2-1.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Glenn Bijl zal voor altijd de speler blijven met het eerste doelpunt van FC Emmen op het hoogste niveau. De middenvelder tekende in de 37e minuut voor de openingstreffer. Anco Jansen benutte nog voor rust een strafschop voor de formatie uit Drenthe. ADO Den Haag verkleinde de achterstand in de 62e minuut met een doelpunt van Sheraldo Becker. De aanvaller miste even later een riante kans op de gelijkmaker, nadat Erik Falkenburg op de paal had geschoten.

ADO Den Haag was veel in balbezit maar werd pas gevaarlijk na de aansluitingstreffer van Becker. In dat laatste half uur van de wedstrijd liet het gemis van Bjørn Johnsen zich gelden. De Noor, vorig seizoen goed voor negentien doelpunten, is vertrokken naar AZ. Ook Zhang Yuning ontbrak nog bij ADO. De spits is op dit moment met Jong China actief op de Asian Games. Trainer Alfons Groenendijk liet Falkenburg in het centrum van de aanval voetballen.