Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ierse recherche ziet licht in coldcase-zaak Deirdre Jacob

De Ierse werd juli 1998 vermoord, zo stelt de politie in Ierland nu. Lange tijd werd niet uitgegaan van moord.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Ierse media hebben melding gemaakt van het feit dat de Deirde Jacobs-zaak is 'opgewaardeerd' tot een cold case zaak. Een team van rechercheurs onderzoekt nu haar dood als een misdaad, nadat dit eerder nog niet het geval was.

Recente forensische naspeuringen hebben ervoor gezorgd dat er nu een beter beeld bestaat van wat Jacobs juli 1998 overkomen kan zijn.

De theorie waar de Ierse politie op dit moment van uitgaat is dat er in de regio Leinster, waar Jacob woonachtig was, een seriemoordenaar actief is geweest. Hij zou drie vrouwen hebben omgebracht, waaronder Jacobs. De manier waarop de drie vrouwen zijn omgekomen komen met elkaar overeen. Iets dat pas kort geleden aan het licht is gekomen.

Op 28 juli 1998 verdween de toen Jacobs 18 jaar oud, na voor het laatst gezien te zijn voor de deur van haar woning in Newbridge, Co Kildare.

Lange tijd was haar vermissing zo raadselachtig dat de politie moeite had om ook maar een aanknopingspunt te vinden.

Dat is er nu wel, de beoogde verdachte is een persoon die mogelijk in Groot-Britannië woont. Hij zou een flink strafblad hebben, met een groot aantal zedendelicten.

Probleem is: hij is nog niet gevonden. De Ieren hopen hem snel te vinden, al bestaat er ook de angst dat hij mogelijk overleden is.