Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Engeland wint vuurwerkshow Scheveningen

SCHEVENINGEN (ANP) - Tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen heeft Engeland bij de landenstrijd de titel 'mooiste vuurwerkshow' behaald. Acht landen waren de strijd met elkaar aangegaan op de 39ste editie van het evenement.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Nederland, België en Duitsland lieten vrijdag zien wat ze aan spektakel hadden bedacht. Zaterdagavond traden China, Japan en Spanje aan. ,,Nieuwkomer Engeland pakte deze editie uit met originele elementen die nog niet eerder in Scheveningen getoond zijn, had de sterkste opbouw en een zeer goede variatie'', aldus Bjorn van Dijl, voorzitter van Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen. Vorig jaar ging de landentitel naar Spanje.

De pijlen werden afgeschoten vanaf een drijvend ponton dat ongeveer 275 meter van de Pier en het strand ligt, ter hoogte van het Kurhaus. De shows waren vanaf de gehele boulevard en het strand goed te zien.

Het festival werd verspreid over twee weekenden gehouden. Dor de harde wind werd de show vorige week vrijdag afgelast. Vorige week zaterdag waren de vuurwerkshows van Oostenrijk en Engeland.