Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Bronckhorst: de rust is weer terug

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord kon na de gewonnen stadsderby tegen Excelsior (3-0) opgelucht ademhalen. ,,De laatste twee weken hebben veel kracht gekost, zowel fysiek als mentaal. Ik ben blij met deze zege, daardoor kunnen we nu rustig gaan toewerken naar de volgende wedstrijd, tegen Heerenveen'', zei Van Bronckhorst bij FOX Sports.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De mislukte competitiestart bij De Graafschap (2-0) en de uitschakeling in de voorronde van de Europa League door AS Trencin zorgden al vroeg in het seizoen voor een sluimerende crisis in De Kuip. ,,Het belangrijkste was daarom dat we nu punten zouden behalen'', zei Van Bronckhorst, die donderdag na de return tegen Trencin opvallend positief was over het spel van zijn ploeg. ,,Je kan goed voetballen, maar geen resultaat halen. Dan heb ik toch liever de punten'', erkende hij na de winst op Excelsior.

Aanvoerder Robin van Persie zette Feyenoord op het goede spoor door na een kwartier de score te openen. ,,Alles lukte bij die actie. De pass van Sam Larsson was ook prachtig'', zei de routinier. Van Persie beweert dat de tegenvallende resultaten van de voorbije weken niet tot onrust hebben geleid binnen de selectie. ,,Ik hoor de mensen thuis al denken: daar heb je die positivo weer. Maar ik zie ons elke dag stappen maken. We zijn bezig met een proces, dat kan niet in een week gefikst zijn. Dat duurt soms eventjes. We gaan door met dat proces, ongeacht winst of verlies.''