Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drugstunnel eindigt in een filiaal van Kentucky Fried Chicken

Amerikaanse bolderpolitie ontdekt 180 meter lange tunnel die begint in het Mexicaanse Sonora en uitkomt in een franchise-filiaal van de kipnuggets-verkoper.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Verstopt in de kelder van een grauw ogend Kentucky Fried Chicken restaurant zit de opening. En uit die opening kwamen vermoedelijk maandenlang transporten met chrystal meth, cocaïne en heroïne. Drugs die vervolgens de straten van de staat Arizona overspoelden.

Touw

President Trump kan roepen dat hij een muur langs de grens met Mexico wil bouwen. Voorlopig kiezen drugshandelaren een hele andere weg. Een 180 meter ondergrondse tunnel zorgde ervoor dat drugs ongehinderd vanuit Mexico naar de VS kon worden gebracht. Het traject dat was aangelegd liep van een woning in het Mexicaanse Sonora, naar de VS. De autoriteiten gaan er vanuit dat de transporten aangetrokken via een touw door de tunnel het land binnenkwamen.

Stash

Bij de ontmanteling van de tunnel is de Amerikaan Ivan Lopez gearresteerd. Hij was de eigenaar van het Kentucky Fried Chicken-restaurant waar de tunnel eindigde; een filiaal dat overigens al gesloten was tijdens de inval. Bij zijn arrestatie vonden agenten een stash drugs opgeslagen in een door Lopez gebruikte truck. Die partij werd ontdekt door een drugshond.

Controlecentrum

Lopez had breed ingeslagen. In de truck vond de politie hoeveelheden, fentanyl, chrystal meth, cocaïne, en zowel goed- als ruw versneden heroïne. In zijn woning, in de Amerikaanse stad San Luis had Lopez een soort controlecentrum ingericht. Van hieruit hielp hij de Mexicaanse drugshandelaren de dope via de tunnel Amerika in te brengen.