/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2Fcore%2Fpanorama-fallback1.png)
De bond analyseerde vijf verschillende maaltijden van acht aanbieders (Apetito, Chef Martin, Diepvriesman, Eten met gemak, Food Connect, Maaltijdservice.nl, Uitgekookt en Vers aan Tafel). Daarbij keken de onderzoekers naar voedingswaarde (hoeveelheid zout en verzadigd vet) en samenstelling (aantal calorieën en hoeveelheid groente). Door het hoge zoutgehalte scoorden bijna alle maaltijden een onvoldoende voor de voedingswaarde. Slechts 6 van de 39 keer bevatte de geteste kant-en-klare hap 2 gram zout of minder.
Wat betreft verzadigd vet deden de maaltijden het beter: de helft blijft onder de 6 gram verzadigd vet. Verder bevatten de maaltijden over het algemeen de juiste hoeveelheid energie, maar te weinig groente. Maaltijdbezorger Chef Martin haalde het hoogste testoordeel (7,0), Diepvriesman en Vers aan Tafel kregen een onvoldoende (5,2).