Vader 'Hengk' klaagde op Facebook over gezin Papendrecht

De Exodus komt eraan, zo schreef de van oorsprong Angolese vader Hengk Pedreira kort geleden nog op Facebook. Gisteren kwam hij samen met zijn ex-vrouw en kinderen om bij een woningbrand.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De politie heeft de brand in Papendrecht volop in onderzoek. Hierbij kwamen gisteren vier personen om het leven: de kinderen Esther en Mordechai, hun moeder (32), en vader Hengk Pedreira (32). Er zou mogelijk sprake zijn geweest van brandstichting. De brand is waarschijnlijk aangestoken door een van de ouders, zo luidt de berichtgeving. We onderzochten enkele social media-berichten van de vader.

Ruimte

Van Hengk Pedreira is een zee aan Facebook- en Youtube-postings online waarin hij zich boos maakt om een heleboel zaken. Daar zit ook de klacht bij dat hij geen ruimte heeft in zijn gezinswoning. In reacties daaronder maken mensen melding van het idee dat hij mogelijk psychiatrisch ziek is en doorgedraaid. Er zou mogelijk te laat- dan wel niet adequaat zijn ingegrepen door zorginstellingen.

Youtube

Al in 2017 plaatst vader Hengk een aantal filmpjes op Youtube. Daarin richt hij zich - sprekende in het Portugees - vooral op de politieke situatie in zijn geboorteland Angola. Hij is als jong kind naar Nederland gekomen maar voelt zich zeer verbonden met zijn geboorteland. Angola is my first love, valt herhaaldelijk te lezen in uitingen. Ook zet hij zich in voor een kinderhulpverleningsproject in Angola: Criança Angola. Een stichting die zichtbaar zijn lust en zijn leven is, en waarvoor hij ook naar het land is afgereisd.

Koffer

Hengk en de moeder van zijn kinderen zouden kort geleden uit elkaar zijn gegaan, nadat er bij de gemeente Papendrecht meldingen van huiselijk geweld waren binnengekomen. De moeder zou hebben gewerkt bij de armoedebestrijding in de gemeente Alblasserwaard en nu met de kinderen een straat verderop gaan wonen. Na de split zou hij zijn blijven wonen op het adres aan de Cremerstraat. Hetzelfde adres waar gisteren de fatale brand uitbrak. Die scheiding heeft Hengk flink aangegrepen, zo lijkt het. Hij plaatst kort geleden nog een foto van een koffer die 'letterlijk' bij het vuilnis is gezet.

Hebreeuws

Daarnaast lijkt hij in de laatste weken van zijn leven Hebreeuws te willen leren en plaatst hij berichten over een Bijbelse Exodus die mogelijke nakende is.

Had er kunnen worden ingegrepen? Deze berichten maken in ieder geval duidelijk dat Hengk inderdaad flink aan het doordraaien was.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f08297687b0a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws