Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Weer aandeelhouder Unilever tegen verhuizing

LONDEN (ANP) - Opnieuw keert een grote Britse aandeelhouder van Unilever zich tegen de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van het concern naar Rotterdam. Legal & General Investment Management (LGIM) laat aan zakenkrant Financial Times weten tegen de verhuizing te zullen stemmen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

LGIM is de op vijf na grootste aandeelhouder van Unilever en bezit al meer dan 25 jaar stukken van het bedrijf. De vermogensbeheerder stelt dat Unilever de Britse aandeelhouders niet voldoende heeft overtuigd waarom de verhuisplannen goed zijn.

Eerder keerden aandeelhouders M&G Investments, Aviva Investors, Columbia Threadneedle en Lindsell Train zich al tegen de plannen van Unilever. Het levensmiddelen- en verzorgingsproductenconcern houdt op 26 oktober een vergadering waar Britse aandeelhouders kunnen stemmen. Daarbij moet 75 procent vóór stemmen om de plannen door te laten gaan. Een dag eerder is er een vergadering voor Nederlandse aandeelhouders waarbij minstens de helft van de aandeelhouders moet instemmen.