Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Veenstra wordt programmaleider bij KINK

AMSTERDAM - Vertrekkend NPO 3FM-dj Michiel Veenstra gaat zoals verwacht aan de slag bij KINK. Hij wordt programmaleider bij het station dat in februari online nieuw leven wordt ingeblazen. Ook neemt hij de ochtendshow voor zijn rekening, vertelt hij in NRC.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Zijn vertrek voelt voor Michiel als een schone lei, zegt hij. Dat geldt volgens hem ook voor 3FM, waar hij als laatste gezichtsbepalende dj uitvliegt. "Aan de ene kant wil 3FM iets nieuws doen, aan de andere kant willen ze het oude niet laten gaan. Bij Serious Request vroegen mensen nog steeds om Gerard Ekdom en zijn vertolking van Living Doll. Hij is al drie jaar weg bij de zender. We’ve had our fun. Laat mijn vertrek de definitieve breuk met het verleden zijn."

Bij KINK gaat Michiel de in 2011 ter ziele gegane zender weer "vanaf nul" inrichten. De zender is straks alleen digitaal te beluisteren. "Radio is minder FM-afhankelijk. Toen KINK zeven jaar geleden stopte, hadden de meesten nog geen databundels op hun telefoon. Dat is zó veranderd. Natuurlijk, een groot deel luistert nog radio via FM, zeker in de auto. Maar steeds meer mensen stappen over. Ze luisteren via een app, of de bluetoothspeakers. Zeker over een paar jaar."

Podcast

Michiel wil met KINK ook meer werk maken van podcasts. "Podcasts over muziek worden een onderdeel van het station. Het is jammer dat veel makers podcast laten liggen. Of ze doen het er uit eigen naam bij, niet vanuit het radiostation. Er is nergens een beleid, ook niet bij de publieke omroep."

In augustus werd bekend dat KINK terugkeert. De alternatieve zender werd op 1 oktober 1995 opgericht. Na zestien jaar ging de stekker eruit, omdat de toenmalige eigenaar er geen toekomst meer in zag. Sindsdien waren er verschillende plannen om op internet door te gaan, maar die kwamen nauwelijks van de grond.