Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meurders blijft voorlopig Spijkers presenteren

HILVERSUM (ANP) - Felix Meurders blijft voorlopig toch het radioprogramma Spijkers met Koppen presenteren, meldt BNNVARA. Eerder werd gezegd dat de 72-jarige Meurders moest plaatsmaken voor een nieuwe presentator omdat NPO een jonger publiek wil aanboren. Maar nu komt de NPO daar op terug.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Op zijn gedwongen vertrek kwam veel kritiek. Meurders zelf wil ook niet weg. Hij presenteert het programma al 24 jaar, waarvan de laatste jaren samen met Dolf Jansen.

De NPO zegt samen met Meuders te hebben gezocht naar een andere tijd waarop hij op de radio te horen zou kunnen zijn. BNNVARA laat weten: ,,Vandaag is duidelijk geworden dat we daar op korte termijn geen concreet uitzicht op hebben. Vandaar ons gezamenlijk besluit dat Felix dit programma blijft presenteren totdat een nieuw radioslot gevonden is. Wij gunnen Felix met zijn grote staat van dienst een mooie plek op de Nederlandse publieke radio.''

Spijkers met Koppen, dat aanstaande zondag het dertigjarig jubileum viert in Carré, doet het vooral erg goed onder iets oudere luisteraars. Het jubileum wordt live uitgezonden tussen 16.00 en 18.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.