Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Antoinette als proefkonijn in Geheugentrainer

AMSTERDAM - Dinsdag duikt een bekend gezicht op in MAX Geheugentrainer, het breinspelletje van de ouderenomroep. Presentatrice Antoinette Hertsenberg probeert zo veel mogelijk boodschappen te onthouden, ter voorbereiding op haar programma Dokters van morgen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Ik doe daar gewoon mee als kandidaat", zegt Antoinette in De Telegraaf. De presentatrice werd door de redactie van haar programma over innovaties in de gezondheidszorg naar de MAX-studio gestuurd. "Ik wist het van tevoren helemaal niet. Misschien maar goed ook, anders had ik dagen geoefend, haha."

Antoinettes deelname aan MAX Geheugentrainer geldt als een 'nulmeting' voor een aflevering van Dokters van morgen over het geheugen. In de nieuwe reeks van het programma, die vanaf dinsdagavond te zien is op NPO 1, wordt Antoinette geregeld ingezet als proefkonijn. Zo trainde ze ook haar brein. "Ik heb een manier aangeleerd om meer te onthouden. Heel toepasbaar en leuk. Mijn kinderen heb ik het ook uitgelegd, net zoals straks in het programma. De kijker kan thuis zelf gaan oefenen."

Door haar eigen lichaam ter beschikking te stellen hoopt Antoinette de kijker nog meer bij haar programma te betrekken. "De uitzendingen draaien niet vooral om mij, we proberen met name innovaties te koppelen aan patiënten, maar je wil ook wel eens weten hoe het voor een gewoon iemand is."