Vrouw verliest zicht aan een oog na geraakt te zijn door golfbal

De vrouw die geraakt werd tijdens de Ryder Cup door een golfbal houdt daar blijvend letsel aan over. Ze heeft het zicht verloren aan een oog.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Ryder Cup

De 49-jarige Corine Remande was aandachtig toeschouwer tijdens de Ryder Cup, een golfwedstrijd tussen de Verenigde Staten en Europa. Het ging echter mis toen de Amerikaan Brooks Koepka de baan opkwam. Hij had een afzwaaier en de bal eindigde in het publiek, recht tegen het hoofd van Remande. Toen ze naar de grond ging bleek ze op haar oog te zijn geraakt. Koepka snelde direct geschrokken naar het slachtoffer toe.

Explosie in oog

Op de grond kreeg de vrouw eerste hulp, maar moest toch naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar kwam de ernst van het ongeval aan het licht. De vrouw had een breuk en zoals omschreven wordt: ‘een explosie van de oogbal’. Later bevestigden de dokters dat zij nooit meer met het oog zal kunnen zien.

De vrouw, die speciaal uit Egypte was overgekomen om de wedstrijd te aanschouwen, doet nu haar verhaal. “Het gebeurde allemaal zo snel. Ik voelde geen pijn toen ik geraakt werd en dat mijn oogbal kapot was. Pas later voelde ik dat het bloedde.”

Aansprakelijkheid

Remande doet nu onderzoek om haar medische kosten te verhalen bij de toernooiorganisatie. Officials waarschuwde namelijk niet toen er een bal op het publiek afkwam. Ze vindt de organisatie van het toernooi dan ook verantwoordelijk voor het ongeval.

Koepka

Ook golfer Koepka heeft gereageerd op het ongeval die zichtbaar aangeslagen was. “Het is moeilijk om een golfbal te controleren als die 275 meter verder landt. Je kunt schreeuwen dat er een bal aankomt, maar niemand hoort het van die afstand.” De Europese Golftour doet nu onderzoek naar het incident.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5ed7ceae0350e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws