Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Burgemeester Haarlem 'has left the building'

De burgervader van de Spaarnestad - Wienen - wordt al een tijdje lang zwaar beveiligd. Vandaag kwam dat aan het voetlicht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Op de Grote Markt in Haarlem stonden deze ochtend een aantal zwaarbewapende agenten voor de ingang van het stadhuis Haarlem. Die stonden daar niet voor niets. Burgervader Wienen wordt al een poosje beveiligd. Waar de dreiging vandaan komt willen de instanties niet zeggen. Inmiddels heeft hij het stadhuis verlaten, waardoor ook de agenten zijn verdwenen.

Beveiligingscamera's

De beveiliging is al een tijdje aanzienlijk. Bij de woning van de burgemeester Wienen hangen beveiligingscamera’s. Tijdens zijn deelname aan Swim to Fight Cancer zwom onlangs een politieman met hem mee. Bij de woning van de burgemeester hangen verder beveiligingscamera’s. 

Oren

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen waarom de burgervader beveiligd wordt. Maar die dreiging zou misschien weleens uit de hoek van de Hells Angels kunnen komen, zo gaat het gerucht. Wienen zei er eerder dit jaar geen oren naar te hebben een nieuw HA-clubhuis in zijn stad te laten verrijzen. Dat was nadat een groep van drie man - inmiddels geroyeerde MC-leden - was veroordeeld voor geweldpleging en witwassen. Dit heeft volgens velen kwaad bloed gezet bij de oude garde van Hells Angels die niet verdacht is van strafbare feiten.