Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Macron brengt eer aan Charles Aznavour

PARIJS (ANP) - Frankrijk eert vrijdagmorgen in Parijs met een ceremonie de overleden zanger Charles Aznavour. Onder de sprekers in het complex de 'Invalides' is de Franse president Emmanuel Macron. De president zal volgens Franse media later deze maand ook in Armenië, waar Aznavour een nationale held is, een groot evenement bijwonen ter ere van de wereldberoemde zanger, dichter, acteur en activist.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De dag van de uitvaart is nog niet bekendgemaakt. Aznavour wordt bijgezet in een familiegraf in Montfort l'Amaury, circa 40 kilometer ten zuidwesten van Parijs, aldus de Franse media. Daar liggen zijn ouders begraven, net als zijn zoon Patrick, die in 1981 op 25-jarige leeftijd overleed.

De Armeense premier Nikol Pasjinjan heeft de dag van Aznavours begrafenis tot dag van nationale rouw uitgeroepen. Aznavours ouders waren uit Armenië uitgeweken toen Charles in 1924 in Parijs, ongeveer 1,5 kilometer van de 'Invalides', werd geboren. In heel zijn loopbaan heeft Aznavour opgetreden als ambassadeur van Armenië. Macron is 11 en 12 oktober in het land.

Aznavour componeerde meer dan 1300 liedjes, verkocht 180 miljoen platen en speelde mee in circa zestig films. Daarnaast ijverde hij onder meer voor Armenië en auteursrechten. De zanger overleed maandag op 94-jarige leeftijd.