Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Snollebollekes daagt Matthijs van Nieuwkerk uit

AMSTERDAM - Rob Kemps, de man achter feestact Snollebollekes, luistert in zijn vrije tijd het liefst naar Charles Aznavour. Die opmerkelijke ontboezeming deed hij woensdag aan tafel bij RTL Late Night, waar hij direct Matthijs van Nieuwkerk uitdaagde om te kijken wie van de twee meer weet over de de vorige week overleden chansonnier. "Hij is misschien de grootste bekende fan, maar ik ben de onbekendste."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Kemps vertelde dat als hij thuiskomt van optredens, hij het liefst "op een stoel ploft" om vervolgens naar Aznavour te luisteren. De 33-jarige Brabander zag hem zeven keer live. "Toen hij overleed heb ik niet echt gehuild, maar heb ik wel even een traantje weggepinkt."

Dinsdag werd bekend dat Snollebollekes in maart een eigen stadionshow krijgt in het Gelredome in Arnhem. "Ik ben supertrots", zei Kemps daarover. Hij verklaarde ook het geheim van zijn succes. "Ik denk dat het gewoon heel aanstekelijk is en heel makkelijk om mee te doen. En het past gewoon in ieder genre. Of het nu bij Radio 538, Megapiraten of op Defcon is, overal is sympathie."

In Arnhem krijgt Snollebollekes hulp van tientallen gastartiesten. Onder anderen Gerard Joling, Vengaboys, Paul Elstak, Mooi Wark en Gebroeders Ko werken mee aan de show. De volledige programmering wordt later bekend.