Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gitaarleraar hoort vonnis om misbruik jongens

ALKMAAR (ANP) - Een 26-jarige man uit Krommenie hoort donderdag in de rechtbank van Alkmaar het vonnis tegen hem. Hij heeft bekend dat hij tien jongetjes heeft misbruikt in India, Kroatië en Nederland. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen hem geëist.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Lars de R., die bekend werd als gitaarspelende finalist van de talentenshow Holland's got Talent, wordt ervan beschuldigd dat hij gedurende ruim acht jaar met de tien jongens meermalen seks heeft gehad. Het jongste slachtoffer was vier jaar.

Hoewel De R. heeft bekend, deed hij dat volgens de officier van justitie alleen als hij werd geconfronteerd met onweerlegbaar bewijs. Van zijn gegevensdragers die het OM nog niet heeft kunnen kraken zegt hij de wachtwoorden niet meer te weten. Justitie vreest dat op die computers nog beelden van andere slachtoffers staan.

Volgens deskundigen is De R. verminderd toerekeningsvatbaar. Zijn advocaat vroeg de straf te matigen omdat hij verstandelijk jonger zou zijn dan zijn kalenderleeftijd.

Ook in België loopt een onderzoek tegen De R. voor het maken en verspreiden van kinderporno.