Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Black Panther-regisseur terug voor sequel

LOS ANGELES - Ryan Coogler gaat ook het vervolg op hitfilm Black Panther regisseren. Volgens The Hollywood Reporter schrijft hij ook het script van de sequel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Black Panther, over de strijd om de troon van het fictieve Afrikaanse land Wakanda, werd na de release in februari uitermate goed ontvangen. De film kreeg niet alleen lovende recensies, maar werd ook gezien als cultureel fenomeen: de Marvel-film heeft een bijna volledige Afro-Amerikaanse cast en crew en geeft een benijdenswaardig beeld van Afrika.

Al snel na de première van Black Panther werd bekend dat er een vervolg op de film zou worden gemaakt. De betrokkenheid van Coogler daarbij was nog niet eerder bevestigd. De regisseur heeft sinds Black Panther als producent gewerkt aan de sequel van Creed, en tekende onlangs voor het produceren van Space Jam 2.

Black Panther is tot nu toe met een opbrengst van bijna 1,4 miljard dollar (bijna 1,2 miljard euro) de één na meest verdienende film van 2018. Alleen Avengers: Infinity War harkte met ruim 2 miljard dollar (1,7 miljard euro) meer binnen.