Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Stormwaarschuwing op Madeira om orkaan Leslie

DEN HAAG - De Portugese overheid heeft een officiële stormwaarschuwing afgegeven voor Madeira. De eilandengroep 700 kilometer ten westen van de kust van Marokko moet zich voorbereiden op de komst van orkaan Leslie.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De orkaan van de eerste categorie neemt vrijdag naar verwachting aan kracht af, maar zal nog steeds een orkaan zijn wanneer hij zaterdag de Portugese archipel bereikt, aldus Weeronline. Autoriteiten waarschuwen voor golven tot 12 meter hoog, zware onweersbuien en windstoten van 90 kilometer per uur.

Naar verwachting trekt de kern van Leslie op iets meer dan 100 kilometer ten noorden langs Madeira. Leslie bevindt zich nu ongeveer 1200 kilometer ten zuidwesten van de Azoren en heeft windsnelheden tot 145 kilometer per uur. De komende 24 uur trekt de orkaan over het zeegebied tussen de Azoren en de Canarische eilanden.

Leslie is al opmerkelijk lang actief, sinds 22 september. Op 3 oktober bereikte de storm al even de status van orkaan. Daarna zwakte het af totdat de storm op 9 oktober weer een van orkaankracht werd. Waarschijnlijk is het aan het einde van het weekend echter gedaan met Leslie. Weeronline verwacht dat de laatste stormwinden dan zijn verdwenen.