Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vierde plaat Twenty One Pilots debuteert op 1

AMSTELVEEN - Trench, het vierde studioalbum van Twenty One Pilots, is direct een hit in Nederland. Het Amerikaanse duo komt deze week op de eerste plaats binnen in de Album Top 100.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Niet eerder stond een plaat van Twenty One Pilots, waar Tyler Joseph en Josh Dun achter zitten, zo hoog in Nederland. Trench is de opvolger van Blurryface uit 2015, die weliswaar meer dan twee jaar genoteerd stond in de albumlijst maar nooit hoger kwam dan plaats achttien.

Kraantje Pappie, die vorige week André Hazes voor zich moest laten gaan, heeft opnieuw het nakijken. De rapper blijft op twee staan terwijl Hazes al na een weekje van het erepodium kukelt. Hij is nu pas op plaats zeven te vinden.

Ook nieuw in de top vijf is de soundtrack van de film A Star Is Born, waarin Lady Gaga en Bradley Cooper spelen. Het is al de derde soundtrack dit jaar die bij de bovenste vijf komt. Eerder lukte dat bij de muziek uit The Greatest Showman en Mamma Mia! Here We Go Again.

Album Top 10 Week 41

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (-) Twenty One Pilots - Trench

2. (2) Kraantje Pappie - Daddy

3. (5) Broederliefde - We moeten door 2

4. (-) Lady Gaga & Bradley Cooper - Soundtrack A Star Is Born

5. (6) Kinderen voor Kinderen - Kom erbij! - 39

6. (7) Eminem - Kamikaze

7. (1) André Hazes - Anders

8. (-) Young Ellens - Practice 2

9. (8) Sevn Alias - Recasso

10. (10) Drake - Scorpion