Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Film met Beppie Melissen wint Duitse prijs

FRANKFURT - De Nederlandse familiefilm Kapsalon Romy, met actrice Beppie Melissen in de hoofdrol, heeft een grote prijs gewonnen op de Frankfurter Buchmesse. De film ontving de award voor beste verfilming van een kinderboek, maakte filmproducent Bosbros bekend.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het is de eerste keer dat een Nederlandse boekverfilming op de grootste boekenbeurs van Europa in de prijzen valt. In de film van regisseur Mischa Kamp en scenariste Tamara Bos (Het paard van Sinterklaas) zijn naast Melissen ook Noortje Herlaar, Guido Pollemans, Bianca Krijgsman en George Tobal te zien.

Melissen speelt in de film oma Stine die haar kleindochter Romy na school met frisse tegenzin opvangt in haar kapsalon, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. De kapster worstelt met beginnende alzheimer. Romy vindt het helemaal niet leuk dat ze elke dag naar haar oma moet, maar dat verandert als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma.

Beppie Melissen is bekend van toneelgroep Carver, maar ook van Jiskefet, Gooische Vrouwen en de film Oude Liefde.