Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kanye laat weer van zich horen op Twitter

LOS ANGELES - Slechts zes dagen nadat Kanye West zijn socialemedia-accounts verwijderde, is de rapper terug. Op Twitter plaatste hij zaterdagavond drie video's waarin hij pleit voor 'mind control'.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de clipjes beklaagt Ye zich over sociale media en het negatieve effect ervan op de gebruikers. "Ik wil even praten over mind control. Je weet wel, wanneer mensen je proberen te beïnvloeden via sociale media en je proberen te vertellen wat je moet doen. Als iemand me probeert te vertellen wat ik kan doen, wat ik kan dragen, heb ik het gevoel dat ze mijn brein aanraken."

Kanye, die donderdag nog een bezoek bracht aan de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis, vervolgt: "Kijk, dat is het gif van sociale media. Het is een leugen. Sociale media vertelde ons dat Hillary Clinton zou gaan winnen, maar ze won niet. Sociale media vertelt je dat niemand mij leuk vindt, maar iedereen houdt van mij. Iedereen houdt van Ye." Hij besluit zijn laatste, tien minuten durende, video met een oproep: "Laat je gedachten de vrije loop. Open je hart."

Het bezoek van de 41-jarige rapper, een van de grootste supporters van Trump, aan het Witte Huis werd hem in Hollywoodkringen niet in dank afgenomen. Verschillende sterren hebben honend gereageerd op de actie van Kanye, die een speech hield in de Oval Office.