Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaat Jenny Douwes teleurgesteld in Huys

HILVERSUM - De advocaat van Jenny Douwes, Wim Anker, is teleurgesteld in RTL Late Night-presentator Twan Huys. Anker zegt in een verklaring dat er sprake was van “miscommunicatie in de voorfase” en dat hij nu “de zwarte piet krijgt toegespeeld”.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Twan Huys had in zijn programma Jenny uitgenodigd, het boegbeeld van de blokkeeractie op de dag van de sinterklaasintocht vorig jaar. Zonder dat zij het wist, schoof ook een anti-zwartepietactivist aan. Dat leidde tot een heftige discussie tussen de gasten.

Daarover verklaart Wim Anker nu het volgende:

“Ik zegde toen toe na het pleidooi in de strafzaak naar de studio te komen. Ook zou ik Jenny Douwes vragen. Die stemde hier uiteindelijk mee in. Later hoorde ik dat ook een van de betogers van Kick Out Zwarte Piet in de studio aanwezig zou zijn. Wij gingen er van uit dat die in de zaal zou zitten. Er zijn geen afspraken gemaakt om allen aan één gesprekstafel plaats te nemen. (...) Toen Jenny Douwes voorafgaande aan de uitzending hoorde dat er toch een tafeldiscussie zou komen, was zij dus verrast en heeft ze duidelijk aangegeven dat ze dit niet wilde. Van Jenny Douwes heb ik vernomen dat Huys op haar verzoek vlak voor het begin van de uitzending haar zijn woord heeft gegeven dat de heer Afriyie niet samen met haar aan tafel zou komen. De move van de presentator om tijdens de uitzending toch de heer Afriyie en zijn advocaat aan tafel te noden, was voor ons een totale verrassing. (...)"

RTL liet zaterdag weten dat "de Late Night Tafel van Twan Huys van iedereen is".