Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De Wever weer ruim de grootste in Antwerpen

BRUSSEL (ANP) - Nog niet overal zijn de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in België geteld, maar in Antwerpen kan burgemeester Bart de Wever met zijn N-VA de stad blijven besturen met de christendemocratische CD&V en de liberale Open VLD. De coalitie leverde wat in, maar behoudt de meerderheid van raadszetels in de havenstad.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Over heel Vlaanderen lijkt de N-VA met 35 procent de winnaar te gaan worden. Dat is weliswaar een klein verlies ten opzichte van 2012, maar ruim genoeg om de grootste partij te blijven.

De socialisten lijken de neergaande trend van de afgelopen verkiezingen door te zetten met opnieuw een verlies aan raadszetels, zowel voor de sp.a in Vlaanderen als de PS in Wallonië. Een pleister op de wonde is dat de partij waarschijnlijk wel de grootste blijft in de hoofdstad Brussel.

De partij Groen lijkt in Vlaanderen de meeste winst te gaan boeken en stevent naar eigen zeggen af op haar beste score ooit. In Antwerpen won de partij zeven zetels en komt ze met elf mensen in de raad.