Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jennifer Garner werd gek van thuis zitten

LOS ANGELES - Jennifer Garner ziet er grote voordelen in dat haar kinderen ouder worden. Zo heeft ze haar handen vaker vrij voor acteerklussen, maar kunnen haar dochters haar ook helpen haar teksten te leren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Jennifer speelt in de nieuwe HBO-serie Camping de rol van Kathryn, een dwangmatige planner die de verjaardag van haar man viert met een kampeertripje met vrienden. De serie is niet voor jonge kijkers, maar toen dochter Violet op de set langskwam, bleek ze het script bijna uit haar hoofd te kennen door de oefensessies met Jennifer. "Ze belden bijna de politie dat een 12-jarige dit soort dingen riep", grapt de actrice tijdens een persdag in Los Angeles.

Lena Dunham

Camping is gebaseerd op een Britse show met dezelfde naam. "Toen ik die zag, dacht ik: ik kan Kathryn niet spelen. De rol werd er heel goed in neergezet hoor, maar als mens vond ik haar echt niet leuk. Ze is te vervelend, te bits. Eigenlijk gewoon onuitstaanbaar."

De Amerikaanse versie van de comedy, vanaf maandag in Nederland te zien via Ziggo, is gemaakt door Lena Dunham en Jenni Konner, die eerder achter hitserie Girls zaten. Zij schreven Kathryn op een manier waar Jennifer meer mee kon. "Ze laten iets meer zien over waarom ze zo is. Kathryn leeft met chronische pijn. Stel je toch voor dat je altijd maar dokters afloopt, steeds verkeerd gediagnosticeerd wordt. En je vrienden raken geïrriteerd omdat je het daar altijd over hebt. Ze begint er ook irritant vaak over hoor, en op een veel te agressieve manier. Maar dat recht heeft ze verdiend met al die ellende."

Met haar rol in Camping keert de actrice na een flinke pauze terug op tv. Ook op het witte doek had ze onlangs haar eerste hoofdrol in tijden, in Peppermint. Haar 'comeback' heeft alles te maken met haar thuissituatie, vertelt ze. "Ik heb het lang wat rustiger aan gedaan, mijn kinderen hadden me toen nog meer nodig thuis", aldus de moeder van Violet, Seraphina (9) en Samuel (6), die ze deelt met ex Ben Affleck. "Maar op een gegeven moment realiseer je je: alles is stabiel, ze redden het wel, en ik word gek thuis."

De actrice is blij dat ze ondanks haar lange tussenpozen nog altijd gevraagd wordt voor rollen. Alhoewel het niet altijd de klussen zijn die ze verwacht. "Ik ben altijd verbaasd over wat me wordt aangeboden. Ook met deze rol, ik kon me niet voorstellen dat Lena Dunham en Jenni Konner bij mij uitkwamen. Ik ken ze van Girls, en wat daarin aan bod komt ligt zover achter me. Ik had nooit gedacht dat ze iets zouden schrijven waarin ik, de moeder, in zou passen. Maar het was een heerlijke verrassing."