Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Enrico Colantoni keert terug in Veronica Mars

LOS ANGELES - Acteur Enrico Colantoni keert terug in de doorstart van hitserie Veronica Mars. Dat meldt Deadline maandag. Colantoni speelde in de eerste drie reeksen en de film Keith Mars, de vader van heldin Veronica en oprichter van detectivebureau Mars Investigations.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De nieuwe reeks bestaat uit acht afleveringen en zal in 2019 op Hulu te zien zijn. Veronica en haar vader proberen een reeks moorden op middelbare scholieren in Neptune op te lossen. Geestelijk vader Rob Thomas schrijft de eerste afleveringen.

De opnames gaan binnenkort van start. Het wordt de tweede doorstart van Veronica Mars. In 2014 maakten Thomas en hoofdrolspeelster Kristen Bell, nadat fans geld hadden ingezameld, een speelfilm over het personage. Ook Nederlandse fans droegen bij aan het initiatief.

Oude series

De serie Veronica Mars, die de grote doorbraak betekende voor Bell, werd uitgezonden tussen 2004 en 2008. De reeks kreeg lovende recensies en hoge waarderingscijfers, maar de kijkcijfers vielen tegen. Daarom werd na drie seizoenen de stekker uit de serie getrokken. De fans bleven echter jarenlang smeken om een vervolg.

Nieuwe reeksen van oude series zijn de afgelopen jaren succesvol gebleken. Zo werden revivals van onder meer Will & Grace, Twin Peaks en The X-Files goed ontvangen. Minder succesvol waren de doorstarts van onder meer Prison Break en 24. Er wordt onder meer nagedacht over nieuwe reeksen van Frasier, The Hills en Murphy Brown.