Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Legendarische eigen doelpunten

Het is voor elke voetballer het ultieme geluksmoment: scoren. Dan spring je van vreugde hoog van de grond. Tenzij je in eigen doel scoort natuurlijk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het is voor elke voetballer het ultieme geluksmoment: scoren. Dan spring je van vreugde hoog van de grond. Tenzij je in eigen doel scoort natuurlijk. Dan zak je liever door diezelfde grond. Toch zijn er voetballers die vooral vanwege een schot in eigen doel herinnerd worden.

Stan Van den Buys

In het seizoen ’95-’96 eindigde de wedstrijd tussen Germinal Ekeren en Anderlecht in een overwinning voor de Brusselaars: 3-2. Stan Van den Buys was de gevierde man voor Anderlecht, hij maakte namelijk alle drie de treffers voor de paars-witten. Vervelend voor Van den Buys was alleen dat hij niet bij Anderlecht speelde, maar voor Ekeren. Die dag zette de voetballer het record ‘meeste eigen doelpunten in één wedstrijd’ op zijn naam. Misschien is die eigen-hattrick de reden dat hij dat seizoen zijn carrière als speler beëindigde. Momenteel is hij assistent-trainer bij Club Brugge.

Tony Popovic

Het mooiste eigen doelpunt aller tijden werd waarschijnlijk in 2004 gescoord door de Australiër Tony Popovic.  De verdediger in dienst van het Engelse Crystal Palace kreeg het voor elkaar een voorzet van een speler van tegenstander Portsmouth met zijn hak, vanachter zijn lichaam, op fraaie wijze langs zijn verbouwereerde eigen keeper te werken. Had hij het doelpunt in het juiste doel gemaakt, was het ook een van de mooiste doelpunten aller tijden geweest, alleen had hij er dan wel om mogen juichen.    

Wil je het hele artikel over de eigen doelpunten lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer moois! Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..