doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Elf doden bij mislukte bankoverval Brazilië

De politie begon een operatie nadat bankrovers mensen hadden gegijzeld. Vijf gegijzelden zijn omgekomen, zes bankrovers.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Elf doden bij mislukte bankoverval Brazilië

Een bloedbad in de Braziliaanse staat Ceara, in de binnenstad van de stad Milagres. Elf mensen zijn daar omgekomen bij een bankoverval die volkomen uit de hand is gelopen. De politie dacht juist in te grijpen door de twee banken waar overvallers tegelijkertijd naar binnen waren gegaan vast te zetten. Het resulteerde in een over en weer-schietpartij, waarbij vijf gegijzelde personen zijn omgekomen, waaronder twee kinderen. Onder de bankovervallers zijn zes doden gevallen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Materieel

De rovers plaatsten rond half drie lokale tijd een roadblock in het centrum van de stad Milagres. Daardoor kon niemand meer erdoor. Meteen daarop begonnen ze aan een overval op twee banken, waar talloze klanten vast werden genomen. De lokale politiediensten konden niet anders dan met zwaar materieel ten strijde trekken.

Kinderen

De gegijzelden zijn daarop gedood door de overvallers, waarschijnlijk als vergeldingsmaatregel omdat de politie het vuur opende, of haar belegering intensiveerde. Onder de doodgeschoten gegijzelden bevonden zich twee kinderen, van 10 en 13 jaar oud.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws