Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

UFC’er Stefan Struve kondigt afscheid aan na bloedstollende partij (+VIDEO)

Stefan Struve is samen met Alistair Overeem en Germaine de Randamie Nederlands trots in de UFC. Afgelopen zaterdag stond hij in de octagon en de partij had een bijzonder eind.

UFC’er Stefan Struve kondigt afscheid aan na bloedstollende partij (+VIDEO)

Slecht begin

Struve begon slecht aan de partij. Hij lette even niet op en kreeg gelijk een stoot op zijn gezicht waardoor hij naar de grond ging. Zijn tegenstander Marcos Rogerio de Lima probeerde hem op de grond uit te schakelen maar Struve overleefde de eerste ronde.

Winst

De twee ronde verliep ongeveer hetzelfde alleen kon de Nederlander tijdens het grondgevecht de aanval overnemen. Met een arm-triangle choke (wurggreep) wist hij zijn tegenstander uit te schakelen. De Braziliaan moest uiteindelijk aftikken waardoor Struve de partij op zijn naam schreef.

Afscheid

Na een wedstrijd krijgen de vechters in de octagon altijd nog wat vragen over de partij. Dat verliep deze keer anders. Struve legde na een kort gesprek zijn handschoenen op de grond en zei waarschijnlijk te stoppen met vechten. De Nederlander heeft last van hartproblemen waardoor het voor hem moeilijk is om op hoog niveau mee te blijven doen.

@backlink(257717)

Struve

Hoewel Struve nog relatief jong is voor vechtsport (31 jaar), heeft hij al 22 partijen in UFC gevochten, waarvan hij er dertien won, waardoor hij als een van de veteranen kan worden gezien. Waarschijnlijk zien we hem helaas niet meer terug in de octagon. Nu kan de vechter echter nog stoppen op zijn hoogtepunt.