doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Buurtgenoten: ‘Gökmen Tanis geen terrorist’

De 37-jarige Gökmen Tanis die gisteren het vuur opende in een tram in Utrecht blijkt een behoorlijk strafblad. Ook bij buurtbewoners was de man niet geliefd.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Buurtgenoten: ‘Gökmen Tanis geen terrorist’

Strafblad

Gisteren konden we al berichten dat Gökmen Tanis een behoorlijk strafblad had. Naast ‘kleinere vergrepen’ als fietsendiefstal, het beledigen van een agent en rijden onder invloed, moest de man ook voor de rechter komen voor poging tot doodslag en verkrachting. Die laatste zaak lag nog onder de rechter, maar Tanis mocht de zaak thuis afwachten als hij mee zou werken aan een psychologisch onderzoek. Over zijn psychische gesteldheid waren zorgen, meldt De Gelderlander.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

‘Een dealertje’

Buurtgenoten van Tanis beschrijven de man  aan de verschillende media. De rode draad die hier naar voren komt is dat de man steeds meer bezig was met zijn geloof, maar tegelijkertijd als uitschot werd gezien. Bovendien zou de man verslaafd zijn drugs en had hij regelmatig een slok te veel op. In de Volkskrant noemen de buurtbewoners hem een ‘knettergekkie’, ‘randfiguur’ en een ‘borderliner’. Een terrorist vinden ze hem echter niet.

‘Vrome moslim’

In 2011 ‘schitterde Tanis al eens een filmpje van GeenStijl. Hij had kritiek op een blonde verslaggeefster en was het duidelijk niet eens met haar kledingkeuze. Hij sprak ook buurtgenoten regelmatig aan op het geloof. Zij zouden volgens hem geen vrome moslims zijn. De volgende dag liep hij echter onder invloed van drank en drugs door de wijk en misdroeg hij zich.

‘Gestoord’

De daad van Tanis zou volgens de buurt echter niets te maken hebben met het geloof. Een buurtgenoot laat weten aan de Volkskrant dat hij handelde uit wraak op een ex-geliefde. Hij zou haar lange tijd achtervolgd hebben. “Het is een jongen met het IQ van een garnaal.” Ook een andere buurtbewoner bevestigt dat: “Deze schietpartij heeft niks met de islam te maken. Deze jongen is gewoon gestoord.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws