Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man die babymoordenaar heeft vermoord, moet 24 jaar de cel in

De 23-jarige Ieuan Harley moet 24 jaar de cel in. Hij stak met een schroevendraaier 176 keer in op een babymoordenaar in het zuiden van Wales.

Man die babymoordenaar heeft vermoord, moet 24 jaar de cel in

Moord

Harley (in het midden) vermoordde David Gaut op 2 augustus van het afgelopen jaar nadat hij erachter kwam dat hij een jongetje van 15 maanden oud gedood had in 1985. Daarvoor was hij na een gevangenisstraf van 32 jaar net weer op vrije voeten, meldt het Engelse Metro.

Messteken

Harley martelde zijn slachtoffer, want na 150 messteken was zijn slachtoffer nog steeds in leven. Ook waren zijn vingernagels door de man verwijderd. Na zijn dood stak de dader nog 26 keer op de man in.

Brandende auto

Hoewel Harley als enige veroordeeld is voor moord, zijn twee anderen door de jury medeplichtig bevonden. Zo werd Gaut meegelokt naar het appartement van buurman David Osborne en hielp hij samen met Darren Evesham mee om het lijk te doen laten verdwijnen. Met bloed doordrenkte handdoeken werden teruggevonden in een brand gestoken Peugeot. De twee medeplichtigen werden uiteindelijk aan de zaak gelinkt door bewakingsbeelden.

Verhuizing

Gaut verhuisde net zes weken voor zijn dood naar het appartementencomplex waar Osborne woonde. Tegen buurtbewoners vertelde hij dat hij vast had gezeten voor de moord op een soldaat. Eén van de bewoners ontdekte echter dat hij loog over zijn daad door het op een website te checken waar Britse moorden worden bijgehouden.

Boos

Dat maakte Harley zo boos dat hij het recht in eigen hand nam. Osborne claimt dat hij niet bij de moord zelf aanwezig was. Toen hij uit de keuken van zijn flat kwam, zag hij Harley met een bebloed mes voor Gaut staan. “Wat heb je gedaan in mijn flat?”, vroeg Osborne. “Geen probleem, wij ruimen het wel op”. Zou Harley geantwoord hebben. Vervolgens hebben de drie het lijk verborgen.

Schuldig

Overigens claimt Harley onschuldig te zijn. Hij zei dat hij aan het slapen was in een andere kamer. Daar gaan de rechter en jury niet in mee. Hij heeft een gevangenisstraf van 24 jaar opgelegd gekregen.