Amsterdam en Rotterdam maken ruzie over kapsalon

De snack van friet met shoarma of döner, gesmolten kaas, sla en saus is er één waar veel mensen graag hun tanden inzetten, maar is het gerecht nu van Rotterdam of Amsterdam?
Amsterdam en Rotterdam maken ruzie over kapsalon

Reclame

Rotterdammers zijn woedend over een reclamebord van een Amsterdamse grillroom en shoarmazaak. Daarop wordt de snack aangeprezen als ‘Amsterdam speciality Real kapsalon’. Ondernemer Dervis Bengü van de Rotterdamse grillroom El Aviva, claimt dat de kapsalon door hem is uitgevonden. “Ik heb mensen in mijn zaak gehad die dit in Amsterdam zagen. Ik baal hier ontzettend van. Maar wat kan ik er verder aan doen? Ik heb geen patent op de kapsalon”, aldus Bengü tegen Het Parool.

Kapper

De krant laat ook hoogleraar stadshistorie Paul van de Laar van de Erasmus Universiteit Rotterdam aan het woord. Hij is ook directeur van Museum Rotterdam en wijst erop dat de kapsalon zelfs op de lijst van Rotterdams erfgoed van dat museum staat. Zestien jaar geleden is de kapsalon ontstaan toen de Kaapverdische kapper Nataniël Gomes bij zijn buren van shoarmazaak El Aviva zijn eigen gerecht liet samenstellen dat sindsdien bekend staat als de kapsalon.

Promotie

De eigenaar van de betreffende Amsterdamse grillroom zegt tegen AT5: “Meer bedrijven promoten het als specialiteit uit Amsterdam. Maar misschien kun je zeggen: de kapsalon komt uit Rotterdam, maar wij in Amsterdam maken het gerecht beter.”

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'below-article-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5ed7bdba7d9d5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws