Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

RTL-baas doet boekje open over strijd met John de Mol

RTL-baas Sven Sauvé baalt het meest van het vertrek van Linda de Mol naar Talpa. Dat bekende hij donderdag in de uitzending van Jinek.

RTL-baas doet boekje open over strijd met John de Mol

De strijd om de sterren

“Linda heeft heel veel betekend voor de zender en zij is een fenomeen op televisie”, vertelt Sven. “Het is vervelend om te zien dat zij weggaat.” Maar tegelijkertijd beseft hij ook dat hij de strijd om bepaalde sterren nooit zou kunnen winnen van John de Mol.

Bloedband

“Ik ben niet de broer van Linda, ik ben niet de vader van Johnny, ik ben niet de man van Wendy.” Met die laatste opmerking verwijst hij naar oud-RTL-baas Erland Galjaard, de echtgenoot van Wendy van Dijk. Ook hij stapte na zijn 'creative sabbatical' over naar Talpa. “Als deze mensen kiezen voor de bloedband, dan snap ik dat. Dat is een wedstrijd die je niet kan winnen.” Beau van Erven Dorens, die de nieuwe latenightshow gaat maken voor RTL, sprak zich minder genuanceerd uit. Hij noemde het “superklote” dat zoveel collega’s de zender hebben verlaten.

Samenwerken

Sauvé en De Mol praatten ook over een eventuele samenwerking, maar dat draaide al gauw naar een mogelijke overname van RTL Nederland door John de Mol. Dit was RTL echter onbespreekbaar. RTL zag meer wat in het gezamenlijk oprichten van een platform dat de concurrentie met Amazon en Netflix moet aangaan. Dit zag De Mol weer niet zitten. Talpa wilde juist presentatoren delen met RTL, maar hier zag Sauvé het nut niet van in. Dat betekent dat bijvoorbeeld Geer en Goor het voorlopig nog zonder elkaar moeten doen.