Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rob Kamphues: Drunk History is een lolletje

AMSTERDAM - Alle ophef rondom het nieuwe Comedy Central-programma Drunk History is volgens Rob Kamphues, een van de deelnemers, overdreven. In De Telegraaf doet de presentator de show waarin BN'ers bezopen een geschiedenislesje geven af als "een lolletje".

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Af en toe moet je even wat geks doen", zegt Rob over zijn deelname. "We zijn in Nederland soms wel heel politiek overcorrect aan het worden."

Drunk History, vanaf maandagavond op de buis, wekte wrevel bij de alcoholproducenten en importeurs - verenigd in de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA). Met de slogan 'dronken artiesten, acteurs en presentatoren vertellen bezopen verhalen uit de vaderlandse geschiedenis' zet Comedy Central volgens STIVA aan tot zuipen. De zender spreekt dat tegen.

Volgens Rob, die met een slok op in de geschiedenis van de Leidse gifmengster duikt, is het van origine Amerikaanse Drunk History "heel knap gemaakt". Voordat hij 'ja' zei, ging Rob in conclaaf met zijn zoons. "Mijn kinderen zeiden meteen: doen."