Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Londense klimaat-activisten lijmen zich vast aan metro

In London komen klimaat-activisten voor de derde dag op rij in opstand en zetten daarmee het metroverkeer stil.

Londense klimaat-activisten lijmen zich vast aan metro

Superlijm

Klimaat-activisten hebben zich vastgelijmd aan een raam van de metro-trein op Canary Wharf, Londen. Ook klom een man en een vrouw op de trein en zeiden dat ze een 'vreedzaam protest' organiseren. De twee hielden een spandoek vast waarop 'noodtoestand klimaat' stond geschreven en 'handel nu'.

Het doel van de actie was om de trein tegen te houden van vertrek en zo mensen aan het denken zetten over klimaatverandering. De man die zijn hand had vastgelijmd plakte er een briefje bij met 'superlijm, haal me niet weg'.

De stunt komt op de derde dag van een reeks protesten tegen klimaatverandering die hebben geleid tot het oppakken van bijna 300. Een woordvoerster van de Britse Transportpolitie (BTP) zei: 'In het belang van de veiligheid en om ernstige onderbrekingen in het Londense ondergrondse netwerk te voorkomen en te ontmoedigen, heeft BTP de beslissing genomen om de wifi-verbindingen voor passagiers op metrostations te beperken.

219 arrestaties

De demonstraties gehouden door de groep Extinction Rebellion (XR) vonden deze week plaats op Parliament Square, Waterloo Bridge, Oxford Circus en Marble Arch. De tegenbewegingen hebben geleid tot wegafsluitingen, een impasse in het verkeer en ernstige verstoring van het openbaar vervoer en lokale bedrijven. De opstand zorgde daardoor mede voor 55 gesloten busroutes en trof meer dan een half miljoen mensen. De campagnegroep wil dat de regering de demonstranten ontmoet.

Inmiddels zijn er al 219 arrestaties verricht. De XR-activisten zijn echter blijven rondzwermen over de lokale bezienswaardigheden van van Londen en blokkeerden daarmee ook de Waterloo-brug.