Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sigourney Weaver bij schooluitvoering Alien

NORTH BERGEN - Leerlingen van een middelbare school in New Jersey kregen dit weekend onverwacht bezoek. Na afloop van een veelgeprezen toneelproductie die de tieners maakten van Alien, kwam hoofdrolspeler van die film Sigourney Weaver hen feliciteren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De toneelversie van de film uit 1979 kreeg veel aandacht bij de eerste twee opvoeringen half maart. Vooral de set en kostuums, die de scholieren volledig maakten uit gerecycled materiaal kregen veel lof. Sigourney reageerde toen al op YouTube op het toneelstuk. "Ik wilde even zeggen dat het er ongelooflijk uit ziet", zei ze in een boodschap aan de scholieren van North Bergen High School. "Jullie hebben er met hart en ziel aan gewerkt en ik moet zeggen dat de alien er erg echt uit ziet."

Ook Alien-regisseur Ridley Scott kreeg beelden van de schoolproductie onder ogen, en besloot financiële steun te bieden zodat de jonge theatermakers het stuk nog een keer konden opvoeren. Dat gebeurde afgelopen weekend, met Sigourney in het publiek. De actrice liet de uitgelaten scholieren "namens alle Alien-fans ter wereld" weten dat de theaterproductie "zo cool" was.