Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Utrecht met gehavende selectie naar Ajax

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht reist zondag met een gehavende selectie naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Ajax. De nummer vijf van de eredivisie mist de zieke Jean-Christophe Bahebeck. Simon Makienok, Leon Guwara, Joris van Overeem en Urby Emanuelson zijn nog altijd geblesseerd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

FC Utrecht maakte het Ajax de afgelopen seizoenen vaak lastig. Alleen PSV pakte deze eeuw meer punten tegen de club uit Amsterdam. Mogelijk kan FC Utrecht profiteren van de enorme teleurstelling bij Ajax over de uitschakeling in de halve finale van de Champions League.

,,Wij hebben ons al gekwalificeerd voor de play-offs voor Europees voetbal", stelde trainer Dick Advocaat. ,,Dus wij kunnen vrijuit spelen. De druk ligt bij Ajax. Wij moeten hun spel zien te ontregelen."

Advocaat kreeg hier en daar kritiek omdat hij woensdag als analist op de televisie aangeslagen reageerde op de uitschakeling van Ajax. De ervaren oefenmeester kan daar weinig mee. De trainer werd naar eigen zeggen partijdig omdat hij goede bekenden verdriet zag hebben.