Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Arie Boomsma neemt het op voor plussizers

AMSTERDAM - Presentator en sportschooleigenaar Arie Boomsma heeft zich gemengd in de discussie over de nieuwe plussize paspoppen van Nike. Tegenstanders van de paspoppen vinden dat Nike een ongezond gewicht promoot, maar Arie wil daar niets van weten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Je hoort veel toetsenbordtijgers brullen dat een beetje overgewicht best mag, maar dat Nike overdrijft. Daarmee bepalen ze voor anderen tot welk formaat je jezelf nog in een sportlegging mag hijsen. Dat kan niet. Ik vind zelf weinig méér inspirerend dan een vrouw of man met stevig overgewicht die de stap naar de gym zet. Een sportschool is voor sommigen een intimiderende arena. Het is fantastisch dat iemand het belang van beweging inziet. Postuur, overgewicht of welke andere factor dan ook mag daar ooit iets aan afdoen", schrijft Arie op Instagram.

Eerder kwam Olcay Gulsen onder vuur te liggen omdat ze in RTL Boulevard zei te schrikken van de omvang van de pop, volgens haar maatje 48-50. Volgens haar is het vrij onwaarschijnlijk dat een vrouw met zo'n omvang fit genoeg is om te gaan sporten. Ook Caroline Tensen kreeg kritiek toen zij zich afvroeg of mensen met een maatje meer wel in strakke sportkleding willen sporten.

Arie spreekt zich in zijn Instagrampost uit over "de grote hoeveelheid reacties waaruit een absoluut gebrek aan inlevingsvermogen blijkt". Hij vindt dat als je niet weet hoe het is om iets te zwaar te zijn, je je mond moet houden in het debat.