Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee ‘straatracers’ die meisje (15) doodreden weer vrij

De twee mannen die het vijftienjarige meisje Ilayda doodreden, zijn weer op vrije voeten. Hoewel ze nog wel verdacht zijn, is er geen grond om de mannen vast te houden.

Twee ‘straatracers’ die meisje (15) doodreden weer vrij

Straatrace

Het meisje kwam afgelopen donderdag om het leven bij een verkeersongeval in Heerhugowaard. De politie hield rekening met een scenario dat de twee daders een (26 en 28 jaar) verwikkeld waren in een straatrace. Toch lijkt de politie niet genoeg in handen te hebben aangezien de twee weer zijn vrijgelaten.

Verdachten

Dat betekent overigens niet dat de twee geen verdachten meer zijn. Veel is voor de politie nog onduidelijk rond de toedracht van het ongeval. Specialisten zijn nog druk bezig met onderzoek. Daarom is de politie ook nog steeds op zoek naar getuigen die mogelijk wat meer kunnen vertellen. Het meisje werd letterlijk van haar fiets gereden. Voor het onderzoek werden een Porsche Cayenne en een BWM in beslag genomen.

Ongelukken

De weg waar Ilayda werd doodgereden is berucht. In vijf jaar waren er vijftig ongelukken. Op 22 juli 2016 overleed de toen 28-jarige Stefan Koppes door een aanrijding.