Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italiaanse maffiabaas ontsnapt uit gevangenis

De Italiaanse maffiabaas Rocco Morabito is ontsnapt uit een gevangenis in Uruguay. De man stond op het punt om uitgeleverd te worden aan Italië.

Italiaanse maffiabaas ontsnapt uit gevangenis

De cocaïnekoning van Milaan

Morabito wordt ook wel de cocaïnekoning van Milaan genoemd. Hij wordt gezien als een van de grootste maffiabazen van de N’drangheta en Cosa Nostra. De families houden zich vooral bezig met drugssmokkel tussen Zuid Amerika, Italië en andere delen van Europa.

Drugs

Vanwege zijn drugssmokkel wordt hij al jarenlang in Italië gezocht. Om die reden vertrok Morabito naar Uruguay waar hij een luxeleventje leidde. Daar kon hij dertien jaar zijn gang gaan, totdat hij werd opgepakt. Hij ging daar door het leven als de Braziliaanse Francisco Attilio Capelletto Souza. Hij woonde in een bungalow aan de kust.

Toch werd hij ook daar gevonden door de plaatselijke opsporingsdiensten. In zijn huis werden twaalf creditcards, dertien smartphones en een pistool aangetroffen.

@backlink(165319)

Gevangenis

In Italië heeft Morabito nog een gevangenisstraf openstaan van dertig jaar. Logisch dat de Italianen hem maar al te graag in hun eigen land achter slot en grendel willen. Ze zijn dan ook woest dat de man heeft kunnen ontsnappen uit een Uruguayaanse gevangenis. Hij ontsnapte via een gat in het dak samen met drie andere gevangenen. Na de ontsnapping beroofde de Italiaan een boer en met het geld ging hij op de vlucht. Ondanks dat er een klopjacht gaande is, is hij nog steeds niet gevonden.

Deze foto heeft het Uruguayaanse ministerie van Binnenlandse Zaken naar buiten gebracht om Morabito te vinden.