doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Leven voor God en de Wallen 

Jongen, webcamgirl, zeemeermin, hoer, vrouw: Kelly van der Veer (39) is of was het allemaal. Onze populairste transseksueel zinspeelde laatst op haar dood, maar gelukkig is de bekendste prostituee van Amsterdam er nog.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Kelly

Jongen, webcamgirl, zeemeermin, hoer, vrouw: Kelly van der Veer (39) is of was het allemaal. Onze populairste transseksueel zinspeelde laatst op haar dood, maar gelukkig is de bekendste prostituee van Amsterdam er nog. Dat is na alles wat zij heeft meegemaakt best bijzonder. Over de vele en bizarre levens van Kelly. “Ik werd een naïeve trut die zich door alles en iedereen liet gebruiken.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Als ik het niet haal, lieve vrienden en vriendinnen, huil dan niet om mij. En laat op mijn grafsteen zetten: Ze hield van het leven. Nergens spijt van!” Even dreigde dit verhaal een necrologie te worden, want Kelly van der Veer leek onlangs via social media haar eigen overlijden aan te kondigen. Ze vertelde er alleen bij dat het om een ‘zware operatie’ ging, verder was het gissen. Was ze terminaal? Onderging ze een alles-of-niets-ingreep? Niemand die het wist. Ze verwijderde het bericht snel van haar Instagram-pagina, maar toen was het nieuws allang opgepikt. Shownieuws belde voor enige duiding met Andries de Jong, haar biograaf met wie ze in 2001 in het Big Brother-huis zat. Ook hij heeft geen idee wat er aan de hand is. “Maar aan de toon te lezen is het ernstig. Ze zou het er niet zomaar opzetten. Kelly is nogal grillig in haar karakter. De ene dag schijnt de zon, de andere is het onweer. Dat maakt haar tot een mooi mens, vind ik. Ze is erg wisselvallig.”

Spanning en aandacht

Kelly leek juist zo gelukkig de laatste tijd. Ze komt nog zelden op tv, maar dat vindt ze geen enkel probleem. Waar veel meisjes (of jongetjes) fantaseren over een tv-carrière, droomde Kelly (toen nog Ferry) over een andere werkplek. Die achter het raam. “Ik heb van kleins af aan al geweten dat ik dit wil,” vertelde Kelly afgelopen maart in Story. “Ouders reageren natuurlijk niet met hiep hiep hoera als ze weten dat hun kind achter een raam staat. Maar het is gewoon wie ik ben en dat kan ik niet veranderen. Ik ben extravert, houd van spanning en aandacht. Als ik die gordijnen opendoe, is het voor mij een soort cabaretshow. De mensen die mij kennen weten dat, en ze accepteren mij. Niemand hoeft zich zorgen te maken. Ik weet écht wel hoe ik mijn mannetje moet staan, ook al ben ik een vrouw geworden.”


Klinkt alsof ze nooit iets anders heeft gewild; tegelijkertijd heeft ze de afgelopen jaren bijzonder geheimzinnig gedaan over haar nieuwe bestaan. Ieder interviewverzoek bleef onbeantwoord. Vóór het leven als prostituee was ze webcamgirl, dat was bekend. Ook dat werk vond ze prachtig, vertelde de gelovige Kelly destijds. “Ik geef er een heleboel mensen een goed gevoel mee en doe niemand kwaad. Dat is toch mooi? Maar als ik aan het webcammen ben, denk ik even niet aan God, dan gaat mijn verstand op nul. Anders heb ik geen zin meer om het te doen.”
In 2015 is de lol eraf. Ze moet nog twee maanden haar contract uitdienen en zegt dat met tegenzin te doen. Het geld is goed, maar de webcam maakt ook eenzaam, zeker als haar gedachten bij heel andere dingen zijn dan seks. Het is écht tijd voor iets anders. “Ik ben nu 35 en ik kan – hoewel ik er nu nog prima uitzie – niet eindeloos door. Als ik stop staan er ongetwijfeld lekkere dames te popelen om mijn job over te nemen. Daar wens ik ze alle succes mee. Zelf zal niemand mij meer zonder kleding zien. Hooguit in de privésfeer. De tijd dat iedereen zich aan mij kon verlekkeren is echt voorbij. Ik ben als mens gegroeid en daar past dit werk niet meer bij.” Bovendien wil ze terug op televisie. Als ze blijft webcammen, is ze bang dat de tv-makers haar niet meer serieus nemen.
De verstandige teksten staan volledig haaks op haar volgende baan, want nog geen jaar later is ze actief in de Haagse seksclub Diane’s Secret. Tegen betaling van 150 euro (voor een uur) kan er een nummertje worden getrokken. Ze bevestigt de berichten, maar geeft verder geen toelichting. Later verhuist ze van de club in Den Haag naar een raam op de Amsterdamse Wallen. Was even wennen, maar die aanloopperiode is snel voorbij. “Je bent een soort psycholoog, want mensen komen bij je met hun verhaal. Ik ben er heel erg menselijk van geworden. Als mannen voor de deur staan, kan ik ze meteen scannen. Dat leer je vanzelf. Ze zeggen weleens dat de klant koning is. Nou, bij mij niet. Ik bepaal wat er gebeurt. Wie dat niet zint, flikker ik naar buiten!”

Wil je het hele artikel over Kelly van de Veer lezen?  De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel met daarin nog veel meer misdaadverhalen Ook is die hier te bestellen.  Alleen benieuwd naar dit artikel? Lees dit artikel dan op Blendle..

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws